top of page

Urban ART об’єднав митців у пост-індустріальному просторі

Цей фестиваль об’єднав творчу молодь Херсона навколо ідеї арт-ревіталізації колишніх промислових територій, розташованих у центрі міста. З квітня по червень 2019 р. у просторі Urban CAD створювали свої роботи 24 художники з Херсону, Одеси, Миколаєва, Києва. Граффіті, стріт-арт, фотогалерея, колажі – все це перетворило колишню територію машинобудівного заводу на справжній центр креативності.

Територія колишнього заводу була відкрита для відвідувачів 15 травня 2019 р., в цей день була проведена кураторська екскурсія по роботам художників, а ввечері презентовано відео про фестиваль, а також роботи відеоарту. Понад 800 мешканців міста відвідали в цей день Urban CAD, проте і після відкриття художники продовжували працювати, і відвідувачі мали змогу побачити їх в процесі роботи, поспілкуватися, а також допомогти.

Протягом фестивалю у просторі Urban CAD було організовано 28 публічних заходів – музичних виступів, майстер-класів для дітей, художніх виставок, літературних квестів. Так, разом з Першою херсонською кіношколою та Централізованою бібліотечною системою було проведено відкритий майстер-клас «Урбан комікс». А 17 червня 2019 у просторі Urban CAD було відкрито галерею – це перша у місті галерея у ревіталізованому просторі на території колишнього заводу.

Завдяки підтримці керівництва заводу ми отримали можливість створити інсталяції з металевих деталей, які завод надав безкоштовно. І тепер Urban CAD прикрашає справжній витвір стімпанку, який нагадує модель локомобіля, що зберігається у краєзнавчому музеї. Модель була виготовлена херсонським майстром у 1909 році, і у тому ж році машинобудівельний завод почав випуск таких машин. Таким чином в нашу концепцію ревіталізації простору додали ми додали необхідний та цікавий історизм.

Фестиваль Urban ART залучив понад 8 тисяч відвідувачів. Нам допомагали понад 100 волонтерів! Практично всі учасники та гості відмітили результати фестивалю Urban ART – саме завдяки роботі художників в індустріальному просторі ця територія стала привабливою та комфортною для городян.

Запрошуємо всіх в Urban CAD! Urban CAD – це Creativity, Art, Development!

Проект реалізовано за підтримки програми Culture Bridges. Вона фінансується Європейським Союзом, підтримує розвиток професіоналів в українському культурному та креативному секторах та сприяє їхній співпраці з організаціями та окремими особами в ЄС. Програма Culture Bridges здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC — Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

Архив
Пошук по тегам
Ми у соцмережах
  • Totem
bottom of page